top of page

Dr. Miha Pukl

Študij medicine sem zaključil na Medicinski fakulteti v Ljubljani leta 2008. Specializacijo iz urologije sem pričel v Splošni bolnišnici Celje leta 2009, leta 2015 pa sem specializacijo zaključil s specialističnim izpitom »cum laude«. Specialistični izpit sem leto kasneje opravil tudi na evropski ravni in si pridobil naziv FEBU (Fellow of the European Board of Urology).


Kot specialist sem bil redno zaposlen na urološkem oddelku SB Celje, kjer sem med drugim aktivno sodeloval v timu robotske kirurgije. Sedaj nadaljujem delo na Onkološkem Inštitutu v Ljubljani, kjer se poglabljam na področju urološke onkologije in se vključujem v multidisciplinarne time.

Redno sledim stroki in aktivno sodelujem pri izobraževalnih aktivnostih na oddelku in širše. 
Med kliničnim delom sem ugotovil, da lahko prispevam in izboljšam proces diagnostike raka prostate in s tem izboljšujem kvaliteto življenja bolnikov. V ta namen sem se vpisal na doktorski študij na univerzi v Ljubljani in se multidisciplinarno povezal z Inštitutom za patologijo v Ljubljani ter uglednim raziskovalnim inštitutom in kliniko British Columbia Cancer Agency, Vankuver, Kanada. 


Doktorski študij sem zaključil leta 2020. Znanstveni prispevek mednarodne raziskovalne ekipe na področju uro-patologije, ki sem jo vodil v času doktorskega študija, je usmeritev, kako lahko izboljšamo diagnostiko in prognozo raka prostate in s tem bolj optimalno pristopimo k izbiri zdravljenja.

 

Od leta 2022 sem član strokovnega sveta za urologijo pri Slovenskem zdravniškem društvu in član delovne skupine "Patient Information office" Evropskega združenja za urologijo, ki si prizadeva za čim boljše informiranje bolnikov in izboljšati komunikacijo med zdravnikom in bolnikom.

Od leta 2023 sem član strokovne delovne skupine, ki si v Sloveniji prizadeva uvesti presejalni program za rak prostate. 

MihaPuklUrolog.jpg

Vizija

Moja vizija je bolniku ponuditi in zanj razvijati visoko specializirane urološke storitve. Specializiral sem se na področju zgodnjega odkrivanja raka prostate in celostne obravnave bolnika z rakom prostate ter bolnikov s težavami pri uriniranju. Urološke storitve razvijam na osnovi razumevanja potreb bolnikov, ki potrebujejo hitro, učinkovito in celostno diagnostično in terapevtsko obravnavo.   
Menim, da mora biti delo urologa podprto z napredno tehnologijo, ki omogoča celovit pristop pri obravnavi bolnikov, ki imajo sum na rak sečil, spolnih organov ali težave zaradi benigno povečane prostate. Zagovarjam minimalno potrebno invazivnost in dolgoročno učinkovitost terapevtskih metod.
Poleg tega verjamem, da znanost in klinična praksa nenehno napredujeta, zato svoje storitve razvijam na osnovi najnovejših dokazano učinkovitih znanstvenih in kliničnih dognanj.
Prizadevam si, da je bolnik obravnavan personalizirano, torej glede na osebne preference in značilnosti obolenja.

bottom of page