top of page
Search

Urološke bolezni: kako spanje, prehrana in športna aktivnost vplivajo na njihov razvoj?

Updated: Feb 11, 2022

Glavni stebri človeškega psihofizičnega počutja in ravnovesja so prehrana, gibalna aktivnost in spanje. Ker so to nenadomestljivi dejavniki našega zdravja, se pomanjkanje ali mačehovski odnos do kateregakoli od naštetih stebrov zdravja, slej ko prej kaže v bolezni.


To še posebej velja za urološko in spolno zdravje.Nasvet za zdravje #1 - Minimalno 7 ur spanja na noč


Minimalno 7 ur spanja na noč za odraslega človeka priporoča ameriška nacionalna fundacija. Pomanjkanje spanja lahko okvari delovanje imunskega sistema, povzroči kronična vnetja in motnje metabolizma ter debelost. To je podlaga za nastanek uroloških simptomov, motnje erekcije in poželenja. Poveča se celo tveganje za nastanek raka, tudi raka prostate.


Nasvet za zdravje #2 - Zdravo prehranjevanje


Neredna in nezdrava prehrana vodi v debelost in kardiovaskularna obolenja. Ti ljudje imajo dokazano več uroloških simptomov in simptomov spodnjih sečil.

Motnje erekcije so eden prvih znanilcev kardiovaskularnega obolenja. Pri ljudeh s polimetabolnim sindromom je veliko večje tveganje nižjega testosterona in poželenja.


Motnje erekcije so eden prvih znanilcev kardiovaskularnega obolenja.

Nasvet za zdravje #3 - Redna vadba


Redna vadba zniža tveganje za nastanek benigno povečane prostate in nastanek simptomov spodnjih sečil. Dokazano je, da se z vadbo izboljša zdravje sečnika in spolno zdravje.


Ne pozabite: naše zdravje naj bo naša prioriteta


Če želimo dobro kvaliteto življenja ter dolgoročno zagotoviti urološko in moško zdravje, si zagotovimo zdravo in redno prehrano, dovolj gibanja in telesne vadbe ter dovolj spanja vsak dan!

164 views0 comments

コメント


bottom of page