top of page
Search

Vpliv spanja na kvaliteto erekcije

Kako kvaliteta spanja vpliva na kvaliteto erekcije?


Znanstveniki so ugotovili, da je slaba kvaliteta spanja neodvisno povezana s poslabšanjem erektilne funkcije.


Pomanjkanje spanja, to je spanje manj kot 7 ur na noč, se lahko že po nekaj dnevih kaže v obliki hormonskih neravnovesij. To vodi do nižjih nivojev testosterona v krvi in dolgoročno celo do zmanjšanega volumna testisov. Pri moškem se nižji nivo testosterona lahko kaže v upadu poželenja, depresiji in slabši koncentraciji.Pri moških z leti nivo testosterona že naravno upada, z nezdravimi navadami, kot je pomanjkanje spanja, pa se proces staranja le še pospeši.


Večje je tudi tveganje za debelost. Pri debelosti se poruši razmerje med androgeni in estrogeni, ker se v maščobnih celicah trebuha presnavlja testosteron (androgen) v estrogene. Moškemu tako upade fizična kondicija in spolna funkcija. Vse to vpliva na samozavest in medsebojne odnose.


Zato je zgodnje odkrivanje in zdravljenje motenj erekcije ali erektilne disfunkcije pomembno za kvaliteto življenja.


Motnja erekcije pomeni nezmožnost moškega, da ob erekciji doseže in ohrani zadostno čvrstost spolnega uda za uspešen začetek in dokončanje spolnega odnosa.


Stopite v stik z mano


Priporočam, da se v primeru nastopa težav oz. motenj erekcije posvetujete z urologom. Lahko se na pregled oglasite tudi pri meni, na naslednjih lokacijah:

103 views0 comments

Comments


bottom of page